Следвайте Гласове в На България ѝ трябва ограда, каза канцлерът на

...
Следвайте Гласове в На България ѝ трябва ограда, каза канцлерът на
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: На България ѝ трябва ограда по границата с Турция

Следвайте " Гласове " в 
" На България ѝ би трябвало ограда ", сподели канцлерът на Австрия Карл Нехамер, в отговор на апелите на Румен Радев България да бъде включена в Шенген, съобщи Politico. Нехамер съобщи, че ще упорства Европейски Съюз да финансира укрепването на ограда по българо-турската граница. Той също по този начин уточни, че е разискал това с българския президент и че Брюксел е получил калкулации за нужната сума от София – тя възлиза на 2 милиарда евро.

" Ние сме мощно ангажирани с защитата на нашата граница ", разгласи президентът на България Румен Радев, като уточни, че " трима български гранични служители на реда са починали при защитата на външната граница на Европейски Съюз ".
Австрийският министър Карл Нехамер реагира незабавно, като няколко минути по-късно влезе в срещата на върха на водачите на Европейски Съюз.
" На България ѝ би трябвало ограда ", сподели той, финансирана с пари от Европейски Съюз (нещо, което блокът обичайно отхвърля да направи).

" Самият български президент декларира, че е належащо да се укрепи оградата против Турция ", добави австрийският канцлер.
И двамата подчертаха нуждата от постоянна връзка, само че Радев въпреки всичко имаше по-широко обръщение към сътрудниците си: " Не ни оставяйте сами. "
След негативният избор на Австрия за Шенген, Виена оправдава решението си с това, че границата на България с Турция е лишена от отбрана. Австрийското федерално държавно управление преди всичко желае да получи повече пари от Европейски Съюз, съгласно " Кронен Цайтунг ".
Така Европейската комисия би трябвало да заплаща за интервенциите в чужбина на националната полиция, които служат за битка с противозаконната миграция. Освен това Комисията следва да оказва все по-голяма поддръжка на страните по външните граници във връзка с отбраната на границите, по-специално с финансови средства за бъдещи инфраструктурни планове.
Източници: dariknews.bg, clubz.bg
 
 
 
 
15 Дек 2022115 Дек 20221615 Дек 202212715 Дек 202264515 Дек 202243215 Дек 2022713КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202227109 Дек 202267708 Дек 202288424 Sep 20223411
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР